Naschools sportaanbod

Onderwijs

Leerlingen op De Piramide kunnen op verschillende dagen gebruikmaken van een naschools sportaanbod. Want bewegen is goed, meer bewegen is beter! Het samen sporten biedt voor onze leerlingen vaak een welkome ontspanning.

De sport die wij het hele jaar structureel aanbieden voor beide locaties van De Piramide is loopbasketbal. Op de andere dagen is er een wisselend sportaanbod, zoals judo en klimmen op onze splinternieuwe klimwand. Naschools sportaanbod is elk schooljaar ingedeeld in drie periodes. Dit is een lessenreeks van ongeveer tien weken.

Overzicht sportaanbod schooljaar 2018-2019

De activiteiten op woensdag zijn voor de kleuters, en de so-groepen 3 en mb-a.

Op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn de activiteiten voor de so groepen mb-b en hoger en het vso.

Periode 1 september - december
Maandag Softbal
Dinsdag Loopbasketbal
Woensdag Kameleonsport
Donderdag (Rolstoel)tennis
Vrijdag Dansen en badminton

 

Periode 2
januari - maart
Maandag Voetbal
Dinsdag Loopbasketbal
Woensdag Atletiek
Donderdag (Rolstoel)tennis
Vrijdag Klimmen

 

Periode 3
maart - juni
Maandag Hockey
Dinsdag Loopbasketbal
Woensdag Korfbal
Donderdag (Rolstoel)tennis
Vrijdag Nog niet vastgesteld

          

Aanmelding voor de sport

Circa drie weken voor aanvang van elke sportperiode krijgen leerlingen een inschrijfbrief mee naar huis, die zij kunnen inleveren bij onze gymsectie. Daarmee kunnen leerlingen zich inschrijven voor naschools sportaanbod.

Basketbalproject

De Piramide heeft ook een basketbalproject voor leerlingen van 10 tot 18 jaar, die beperkingen hebben, maar niet rolstoelgebonden zijn. De deelnemende leerlingen trainen in Veldzicht, het verenigingsgebouw van Kameleon. Regelmatig spelen zij wedstrijden tegen andere scholen en in toernooiverband. Bovendien zijn er uitstapjes naar professionele basketbalwedstrijden en gezellige bijeenkomsten. Bij de activiteiten zijn altijd medewerkers van de school aanwezig. De trainingen vinden plaats in twee groepen op dinsdag van 15.30 - 16.30 uur en van 16.30 - 17.30 uur.

Voor inschrijvingen en meer informatie: Patricia de Haan en Sanne van Hattum, leerkrachten bewegingsonderwijs.

Het basketbalproject krijgt jaarlijks een subsidie van de gemeente. Daarnaast verwachten we van de ouders een bijdrage van € 30 per jaar.

Kameleon

De school werkt in sportverband nauw samen met sportvereniging Kameleon. Kameleon is er voor mensen met beperkingen en/of ziektebeelden, maar ook voor mensen met lichtmotorische achterstanden. Je kunt er terecht voor loopbasketbal, rolstoelbasketbal, voetbal, tafeltennis, sport en spel, koudwaterzwemmen en jeugdsport. Recreatief en op wedstrijdniveau.

Meer informatie op: www.isvkameleon.nl

Paardrijden

Madurodam Manege (Stichting Paardrijden voor Gehandicapten Den Haag e.o.) biedt de prachtige mogelijkheid voor leerlingen met een beperking om paard te rijden. Ook is het mogelijk therapeutisch paard te rijden. Door de beweging van en de omgang met het paard, gaan kinderen en volwassenen zich beter voelen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

Kijk voor meer informatie op: www.madurodammanege.nl

Zwemonderwijs

Elke leerling heeft twee keer bewegingsonderwijs per week. Sommigen hebben één les in de gymzaal en één bewegingsles in het zwembad. Leerlingen kunnen soms gemakkelijker bewegen in het water of hebben hier baat bij. Zij krijgen zwemles in zwembad Escamphof (warm water) of zwembad Zuiderpark. Voor, tijdens en na de les is er een assistent bewegingsonderwijs aanwezig om de leraar en leerlingen te ondersteunen.