Bewegingsonderwijs

Onderwijs

Leerlingen op De Piramide krijgen twee keer per week bewegingsonderwijs. Een gymdocent geeft deze lessen,  samen met een assistent bewegingsonderwijs. Tijdens de lessen bewegingsonderwijs werken wij aan de verschillende leerlijnen binnen het bewegingsonderwijs, aangepast aan het niveau van elk kind. Hierdoor verbeteren we de motorische vaardigheden, vergroten we het ruimtelijk inzicht en ontwikkelen we de sociale vaardigheden.

Tijdens de lessen bewegingsonderwijs is het dragen van gymkleding en gymschoenen verplicht. Sieraden zijn tijdens onze lessen niet toegestaan en losse lange haren moeten vast tijdens de lessen. Na de les is het de bedoeling dat de leerlingen zich wassen. Het is verplicht om een washand en een handdoek mee te nemen.

Indeling lessen bewegingsonderwijs

Per week krijgen alle leerlingen twee bewegingslessen. Hiervan is één les samen met de groep waarin zij ook klassikaal de lessen volgen. De andere les volgen zij op hun eigen bewegingsniveau. Hierdoor voelen de leerlingen zich het meest veilig om zich vrij te bewegen tijdens de lessen bewegingsonderwijs. Ook bieden wij bewegen in het water aan voor de leerlingen die zich vrijer kunnen bewegen in het water dan in de gymzaal.