SO De Piramide laat van zich horen

maandag 4 december 2023

Op SO De Piramide ontwikkelen alle leerlingen hun talenten. Leren, sporten en samenwerken zijn belangrijk. Maar ook muziek, leidinggeven en opkomen voor jezelf. Als er mooie kansen zijn om talenten te laten zien én horen, dan doen we dat graag!

Leidinggeven aan het Residentie-orkest, daar moet je hard voor oefenen. Het is een uitdaging om al die muzikanten samen mooie muziek te laten spelen. Dat leerden de leerlingen van groep BBC in dirigeerworkshops op school en tijdens de Masterclass Klassendirigent in theater Amare. Adam werd de klassendirigent. Samen met klassendirigenten van andere scholen heeft hij opgetreden met het residentieorkest tijdens het slotconcert. Na afloop pakte Adam natuurlijk nog de kans om een praatje met de muzikanten te maken.

Een interview geven voor RTL-nieuws om op te komen voor kinderen met een handicap. Dat deed Thomas op maandag 13 november. Hij is ambassadeur van stichting Het Gehandicapte Kind en sprak over een belangrijk probleem. Voor de camera vertelt Thomas dat veel kinderen met een handicap zich buitengesloten voelen in de speeltuin. Schommelen of van de glijbaan gaan lukt niet als je in een rolstoel zit, waardoor meespelen niet gaat. Thomas doet een oproep als er een speelplaats gemaakt of opgeknapt wordt: ‘Ga in overleg met kinderen met een beperking om te kijken wat er nodig is om alle kinderen samen te laten spelen. Geen kind zonder vriendjes, daar moeten we ons allemaal op focussen.’