Project De Ruimte

vrijdag 19 april 2024

Op SO De Piramide is het Project De Ruimte gestart. Sunaina en Melek uit BBC doen verslag.

Het project is geopend met een bezoek van Marcel Kuipers (de nep-broer van Andre), die een inleiding heeft gehouden over de Ruimte: hoe ontstond de ruimte en wat is het allemaal precies. De klassen zijn versierd met grote raketten en planeten en er zijn verschillende projecten en spellen gedaan.

Er zijn twee professoren in witte jassen geweest die heel veel hebben verteld en proefjes hebben laten zien. De leerlingen mochten zelf ook proeven doen, bijvoorbeeld raketjes afschieten in de klas.

Juf Annemarie heeft vertelt over de oerknal en heeft laten horen hoe hard deze was: met een ballon….KNAL….iedereen schrokt zich de planeetjes.

We konden in de klas van meester Pieter een proef met smaakjes doen…spannend…je kon niet zien wat je ging eten, maar moest wel vertellen wat het was.

In de klas van juf Evelien zijn grote krijttekeningen gemaakt, die je op gevoel moest maken. Op de tekeningen staan nu allemaal (te) gekke ruimtemonsters.

Er is ook verteld over sterrenbeelden, iedereen heeft er een. Er hangt op de gang een rij van tekeningen met de sterrentekens erop.

Midden in het project kwamen leerlingen en leerkrachten van de Paschalis School bij ons langs. Die zijn bezig met een project om rekenen leuker en interessanter te maken door het te koppelen aan het onderwerp Ruimte. Wij mochten uitproberen hoe het was om zo te rekenen en we mochten tips en tops aangeven.

Het project gaat nog door tot in mei.