Framerunners rennen CPC loop

maandag 18 maart 2024

Leerkrachten en leerlingen van De Piramide deden zondag 17 maart 2024 mee met de NN CPC loop in Den Haag. Alle framerunners liepen hun afstand uit.

CPC4ALL

Leerling Sabina liep met vijf andere framerunners het onderdeel NN CPC4ALL, een race van een kilometer. Dat deed ze op een speciale driewielfiets, een framerunner,  die ze voortduwt met haar benen. Vooraf werd er hard getraind om soepel en wendbaar te zijn met de framerunner, en om conditie op te bouwen. Dat kon Sabina zondag goed gebruiken, ze heeft de tocht met plezier gelopen.

Elkaar stimuleren

Ook een aantal medewerkers van De Piramide liep de CPC. Van 10 kilometer tot de halve marathon, er is heel wat asfalt versleten. In aanloop naar de CPC loop trainde iedereen hard en stimuleerde de anderen om te blijven trainen. Elkaar stimuleren en vooruit helpen vinden we op De Piramide vanzelfsprekend. Samen je doel halen, hoe mooi is dat.

Nog niet klaar

De CPC uitlopen heeft Sabina gehaald! Maar Sabina heeft een nog veel groter doel, ze wil de politiek in om te pleiten voor een nieuw gehandicaptenbeleid. Voor de camera van Omroep West zegt Sabina daarover: ‘Hallo politiek, wakker worden! Eén op de tien mensen in Nederland heeft een handicap. Dat zijn bijna twee miljoen mensen en daarom moet er een miljard euro komen voor een nieuw gehandicaptenbeleid. Gehandicapten moeten zichtbaar worden. Daar ga ik me sterk voor maken en daarom ga ik later de politiek in.' 

Lees het hele verhaal van Sabina op de website van Omroep West. Daar ziet u ook Sabina in een filmpje trainen voor de CPC.